Skip to main content

Nieuwe natuur - film

Op donderdag 1 juni wordt in Winterdijk30b een Belgische film van het Food Forest Institute uit Brussel vertoond. Deze film gaat over de ontwikkeling van nieuwe natuur. In België is men hiermee al langer aan de slag dan in Nederland. Ook in onze eigen woonomgeving speelt dit thema, bv. in de Westelijke Langstraat en de Binnenbijster in Waspik en Samen Tuin in Sprang Capelle. Wellicht kunnen we hierbij leren van onze zuiderburen.

Het interessante van deze film (65 minuten) is de combinatie van visie op dit thema en de dagelijkse praktijk. Aan de orde komen twee vragen: waarom willen we of moeten we nieuwe natuur ontwikkelen en hoe doen we dat?

De film laat voorbeelden zien van voedselbossen, van agroforestry en de aanleg van hagen, die zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit.

Na de film is er een korte foto-impressie van de ontwikkelingen in de Westelijke Langstraat en de Binnenbijster.

Daarna volgt een gesprek met de aanwezigen. John Vermeer, deskundige inzake voedselbossen in Brabant, Marvin Antens van Waterschap Brabantse Delta en Irene Wonders, vrijwilligster van het Voedselbos Waspik laten zich kort interviewen en gaan in op vragen uit de zaal.

De toegang voor deze avond is gratis, de consumpties komen voor eigen rekening.

Deze bijzondere avond is een initiatief van de vrijwilligers van het Voedselbos Waspik

Evenement-informatie

Aanvang donderdag 01 juni 2023 20:00
Prijs per persoon Gratis