genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Klassieke muziek - cursus door Cees Hollenberg

Aanvang: 22 februari 15:00
Categorieën: cursus , klassiek

 

We zijn blij weer te kunnen starten met de cursus over klassieke muziek. We hebben Cees Hollenberg bereid gevonden om enkele inleidingen bij ons in Winterdijk30b te verzorgen en hebben daarvoor drie woensdagmiddagen in de planning opgenomen.

De data die wij hiervoor samen met Cees Hollenberg hebben gereserveerd, zijn de volgende woensdagmiddagen, steeds vanaf 15.00 uur:
22 februari, 15 maart en 19 april
Kosten per persoon € 10,00
Of korting bij reservering voor drie lezingen ineens: € 25,00

W
oensdag 22 februari: Ludwig van Beethoven
Ludwig van Beethoven heeft les gehad van Mozart en Haydn, hij is dus nog helemaal opgegroeid in de Rococo stijlperiode. Maar langzaam ontwikkelde zich bij hem een heel persoonlijke Romantische stijl. Dat krijgt u te horen aan de hand van vroeg en laat pianowerk en zijn symfonieën.

Woensdag 15 maart: de Mattheuspassion van Johann Sebastian Bach
Het lijdensverhaal van Christus is door de diepgelovige Bach zeer dramatisch gecomponeerd (Barok!). Solisten uiten hun persoonlijke emoties. Turbulente koorpassages en ontroerende koralen. Dit alles begeleid door zeer doorwrochte orkestpartijen. Uiteraard moet dat tijdens de inleiding beperkt blijven tot hoogtepunten, maar de achtergrondinformatie die u tijdens de inleiding krijgt, meer dan voldoende om de Mattheus live te gaan beluisteren.

Woensdag 19 april: Wolfgang Amadeus Mozart
De muziek van dit genie uit Wenen is helder, toegankelijk, zeer melodieus, maar ook spannend; steeds zet Mozart je op het verkeerde been en zorgt voor plotselinge verrassingen. Dit zult u horen in o.a. stukken uit zijn pianoconcerten, blaasmuziek, zijn opera Le Nozze di Figaro en het Requiem.

Cees Hollenberg studeerde Musicologie en Schoolmuziek en was 35 jaar werkzaam in het muziekonderwijs. Hij is een boeiende verteller en brengt zijn verhalen met humor.
Cees Hollenberg laat u steeds precies weten waar u op kunt letten in de muziek.

Op deze pagina reserveert u voor 22 februari.

Voor het reserveren van drie lezingen ineens met korting graag even mailen naar Alfred: info@winterdijk30b.nl 


copyright 2023    Winterdijk30b