genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Waalwijk's got talent - Jongeren spelen klassiek - Wordt verplaatst

Aanvang: 26 november 20:00
Categorieën: muziek, klassiek, Jongeren

 
Wordt verplaatst naar een latere datum

Jongerenambassadeur: Maak kennis met klassieke muziek

“Jongeren luisteren niet echt naar klassiek”, stelt jongerenambassadeur Sam-Sellou Barajanan vast. En daar wil hij wat aan doen. 

In Waalwijk mogen de jongerenambassadeurs in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente Waalwijk en aan andere lokale organisaties. Zij richten zich met name op gezondheid, veiligheid, inclusie, armoede, onderwijs en duurzaamheid. Met een bijdrage van de gemeente kunnen de ambassadeurs ook projecten en activiteiten voor jongeren in Waalwijk organiseren.

Sam (17): “Ik ben zelf niet opgevoed met klassieke muziek. Door mijn goede vriend Merijn Remmers leerde ik de piano kennen en ben ik les gaan nemen bij Lia van Kalmthout. Zij liet mij kennismaken met de geweldige wereld van klassieke muziek. Ik vind het belangrijk maar vooral ook leuk als jongeren in aanmerking komen met klassieke muziek. Men kent alleen het topje van de ijsberg, maar er is zoveel meer! Prachtige stukken of componisten die onontdekt zijn. Omdat klassieke muziek nog zo onbekend is moet het ontdekt worden door de jeugd. Daar bieden wij nu de kans voor!” 

Sam organiseert als jongerenambassadeur twee avonden rond klassieke muziek in Winterdijk30b, waarbij jong en oud welkom zijn:

Vrijdag 26 november
Tijdens de eerste avond, op vrijdag 26 november, zullen jongeren tussen 10 en 25 jaar zelf klassieke muziek ten gehore brengen. Dat kan zijn op piano, op viool, of ieder ander instrument. Waalwijk's got talent! Ieder speelt ongeveer 10 minuten. Zo kunnen jongeren kennismaken met de wereld van klassieke muziek. Ook leren de jongeren die klassiek spelen elkaar zo kennen.

Met optredens van:
Jesse Lamm speelt op cello
- prelude uit 1e cellosuite. J.S. Bach
- prelude no.1 H. Villa-Lobos 

Linde van Oosterhout op piano  
- Comptine d’un altre été Yann Tiersen

Olivia Butter op piano
- Sonatine op.36 no.1: 3e deel M. Clementi
- La valse Wicanda. 

Natan Paulides op piano

Emma op gitaar

Sam-Sellou Barajanan op piano

mevrouw Lia van Kalmthout op piano

Wordt verplaatst naar een latere datum
Woensdag 8 december
Tijdens de tweede avond, op woensdag 8 december, zal muziekhistoricus Joop van Velzen, vertellen over de invloed van klassieke muziek op de moderne popmuziek. Joop van Velzen is een zeer begenadigd spreker die in zijn enthousiasme iedereen meeneemt in zijn verhaal.

Wil je spelen op 26 november of naar de lezing komen op 8 december? Beide avonden zijn gratis. Om te spelen mail naar sbarajanan@gmail.com of dm op Insta naar @sam_sellou.  

Om bij de avonden aanwezig te zijn reserveer je gratis via de website van Winterdijk30b, voor iedere avond apart.
Bovenaan deze pagina reserveer je gratis voor 26 november
Hier reserveer je gratis voor 8 december.

 Denk aan je corona app

Wij zijn theater met eigen horeca. Maar de nieuwe c-maatregel is: vóór 20.00 uur kun je nog een drankje bestellen. Na 20.00 uur mogen wij niets meer schenken. Neem dus voor later op de avond zelf een flesje drinken mee. 

 


copyright 2021    Winterdijk30b