genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

WRAOH - Willem Janssen & Tadele Maru

Aanvang: 17 oktober 11:00
Categorieën: kindervoorstellingen

 

In navolging van hun onlangs verschenen prentenboek WRAOH presenteren Willem en Tadele nu hun gelijknamige kindervoorstelling. WRAOH is een interactieve show voor peuters en kleuters, die actief aan de slag zullen gaan en uiteraard de longen uit hun lijf mogen brullen. Zowel de kinderen als hun (groot)ouders kunnen genieten van de dierenverhalen en meezingen met de bijbehorende liedjes van Willem Janssen. De Ethiopische illustrator Tadele Maru zal de kinderen ten slotte een cursus ‘leeuwen schilderen’ geven, zodat ze een tastbare herinnering zullen overhouden aan een bijzondere zondagochtend.

Willem Janssen is muzikant, schrijver en docent Nederlands voor anderstaligen. Anderhalf jaar geleden ontmoette hij Tadele Maru voor het eerst tijdens een les aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tadele volgde daar een cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen) en Willem was zijn docent. Tijdens een lesonderdeel over interesses vertelde Tadele dat hij tekende en schilderde. Toen Willem zijn werk zag, was hij direct verkocht. De eerstvolgende les trok hij de stoute schoenen aan en vroeg hij of Tadele een van zijn kinderverhalen zou willen illustreren. Dat bleek het begin van een intensieve samenwerking die hen inmiddels zo goed bevalt dat ze hem nog heel lang willen voortzetten. De beide mannen hebben al allerlei plannen voor volgende uitgaven, waaronder een tweede kinderboek en een uitgave met vertaalde Ethiopische sprookjes.

LEEUWENTAAL
WRAOH is een kort verhaal over taal. Een taal die elk kind kan leren: leeuwentaal! Als je echter zou zeggen dat het gaat over vooroordelen of het zien van schoonheid in het onbekende, zou je evengoed gelijk kunnen hebben. Zoals Thea Beckman het zo mooi zei: “Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt. Niet over wat de schrijver belangrijk vindt.” Het prentenboek is met name geschikt voor kinderen van 3-6 jaar, maar je bent nooit te oud om je jong te voelen.

ACHTERGROND
Tadele (1987) is als politiek vluchteling uit Ethiopië naar Nederland gekomen. Hij heeft in zijn geboorteland o.a. een nationale kunstcompetitie gewonnen en werd uitgeroepen tot een van de top 10 Amhaarse kunstenaars. Behalve creatief is hij ook technisch. Tadele heeft een master in Voedingsmiddelentechnologie en heeft enkele jaren gewerkt als universitair docent in Bahir Dar.
Willem is in 1978 in Nederland geboren en heeft Engels en Duits gestudeerd aan de UvA. Vervolgens heeft hij een docentenopleiding Nederlands als Tweede Taal gedaan en werkt hij inmiddels 11 jaar als NT2-docent. Daarnaast is hij al 23 jaar actief als muzikant en tekstschrijver. Sinds een paar jaar maakt hij onder de naam Meneer Janssen educatieve liedjes voor anderstaligen en deze worden tot zijn grote vreugde op veel Nederlandse en Vlaamse taalscholen gebruikt.

Het prentenboek WRAOH is voor €10,95 te verkrijgen bij alle Nederlandse en Vlaamse boekhandels.

Entree € 7,50


copyright 2022    Winterdijk30b