genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Why Monkey Why

Aanvang: 29 oktober 20:30
Categorieën: muziek

 

Why Monkey Why valt op door het enthousiasme en de frisse energie van de bandleden. Het enige wat voor hen telt is het vastleggen van gevoel in muziek en hier veel plezier uit halen. Deze gepassioneerde muzikanten weten hun eigen draai te geven aan bestaande nummers en beschikken bovendien over een repertoire met eigen werk waar de vonken vanaf spatten: alternatieve, eigenzinnige pop/rock met een vleugje folk.

Jeugdige Nikki Henskens betoont zich als frontvrouw met lef en flair en verrast het publiek met haar warme, krachtige stem. Op leadgitaar gaat solo expert Chiel van Son vakkundig te werk: zijn vermogen om scheurende gitaarlijnen een nieuwe richting te geven is ongekend. En dan zijn er nog de twee talentvolle broers, Bram Brandts (drummer) en Johan Brandts (bassist), die er telkens weer in slagen de muziek te laten ‘bewegen’ met dynamische wendingen en strakke ritmiek.

De band heeft meerdere malen op festivals gestaan, waaronder Heavenly Rockfest en OKEPoP. Ze maakten kennis met het studiowerk bij Vanmerloot Music Pros (Thin Lizzy, Snowy White) waar diverse eigen nummers werden opgenomen in EP-vorm. Deze zullen ze op vrijdag 29 oktober bij Winterdijk30b voor het eerst live presenteren!

Kortom, Why Monkey Why is niet bang een unieke, stevige show neer te zetten. Elke gig wordt gezien als een nieuwe uitdaging om hun samenspel te verbeteren en het publiek kippenvel te bezorgen.

Entree € 5


copyright 2022    Winterdijk30b