genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

De rattenvanger van Hamelen - Eric Borrias (4-8+)

Beginnend op 08 november 11:00
Categorieën: kindervoorstellingen

 

In verband met de nieuwe overheidsmaatregelen gaat deze middag (nu) niet door. We proberen dit programma te verplaatsen. Houd onze website in de gaten of schrijf in op onze nieuwsbrief.

Naar het sprookje van de gebroeders Grimm

” Als je nou opschiet, krijg je straks een kaasstengel.”
” Als je nou opschiet, gaan we straks naar de speelgoedwinkel.”
“Rattenvanger. Als je de ratten verjaagt, krijg je goud.”
“Beloofd?”
”Ja, beloofd!”

Maar hoe vaak gebeurt het dat mensen hun belofte niet houden? ….. Juist!
Maar... beloofd is beloofd. Dat merken de mensen van het stadje Hamelen.
In Hamelen hebben ze last van… kinderen. Kinderen die maar willen dat grote mensen doen wat ze beloven!

Lastig… kinderen en de grote mensen hebben het al zo druk. Druk, druk, druk. Zelfs te druk om behoorlijk de troep op te ruimen.
De spullen van het ontbijt, het afval dat ze zomaar op straat gooien. Te druk om het op te ruimen.
De vogels van de stad pikken van alles op, worden zo dik dat ze bijna niet meer kunnen vliegen. Maar de troep op straat… is nog niet weg.
De honden en de katten eten van het afval, worden zo dik dat hun buiken over de grond slepen! Maar het afval van de stad is nog niet weg!
In de huizen kruipen de muizen over de grond en op de tafels, eten kruimels, likken van de melk, worden zo dik dat ze niet meer terug kunnen in hun holletjes! Maar nog is de troep niet weg!

En dan komen er ratten. Heel veel vieze, bruine, witte, grijze, zwarte, knagende ratten. De bakker kan geen brood meer bakken; de ratten eten het meteen op.
De boer kan de koeien niet melken; de ratten drinken het meteen op. Kinderen kunnen niet meer snoep uitdelen op hun verjaardag! De ratten eten alles op. Niets helpt om ze te verjagen.

Rattenvanger
Maar dan komt de Rattenvanger.
”U krijgt een grote beloning als u de ratten verjaagt.”
”Beloofd?”
”Beloofd!”

Maar de mensen van Hamelen houden zich niet aan hun belofte en de Rattenvanger leert ze een lesje dat ze niet snel zullen vergeten.

Nee, nee, geen zorgen; alle kinderen van Hamelen komen veilig thuis! 

Leeftijd: 4-8 jaar
Duur: 45 minuten

Entree € 6,00

Wij zijn er Superblij mee dat Eric Borrias weer komt!
Meer weten? www.verhalenverteller.nl 

Warme chocolademelk voorstelling
In verband met de nieuwe coronamaatregelen hebben we alle voorstellingen verplaatst naar ons sfeervolle, overdekte buitenterras. Alfred heeft het terras heel bijzonder aangekleed met prachtige leren gordijnen (met dank aan het Nederlands Leder en Schoenen Museum). Hierdoor is er voldoende isolatie en zitten we toch beschut. Neem wel een warme jas mee. Wij hebben de warme chocolademelk al ingekocht!  

Wij volgen de RIVM maatregelen: registeren bij binnenkomst, handen ontsmetten, anderhalve meter afstand, bij het verplaatsen binnen of op het terras een mondkapje dragen - zittend mag het mondkapje af. 


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak