genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Zondagochtendconcert Glenn de Roo - klassieke gitaar

Aanvang: 20 september 11:00
Categorieën: muziek, klassiek

 

Glenn de Roo is een klassieke gitarist die o.a. studeerde op het conservatorium te Tilburg en het Conservatori de les Illes Baleares in Palma de Mallorca. Deze ervaren gitarist brengt veelal Zuid-Europese (Mediterraanse) en Zuid-Amerikaanse muziek. Hij is een gitarist die zijn instrument volkomen beheerst en ook alle muzikale mogelijkheden in zijn vertolkingen weet te gebruiken. Kortom: een volledige technische beheersing met doorvoeld en genuanceerd spel.

Glenn laat tijdens zijn concerten zien dat (klassieke) muziek dichtbij de alledaagse mens staat. Zo heet zijn debuut CD: 'del pueblo', wat 'van het volk' betekent. 'De herinnering aan de connectie die we met muziek hebben is voor mij belangrijk'. Hiermee doelt Glenn op het feit dat we allemaal op onze eigen manier gehecht zijn aan muziek. 

Over Glenn
Glenn werd al vroeg aangetrokken door populaire muziek en kreeg op zijn 14e zijn eerste elektrische gitaar. Hij leerde daar zelf muziek mee maken en werd drie jaar nadien lid van een band die rock, blues en veel muziek uit de jaren '60 en '70 speelde. Via internet zag hij de flamencogitarist Sabicas spelen en was meteen verkocht door de mystiek, de klank en de techniek van deze gitarist. Hij heeft toen besloten flamenco-les te nemen en werd hierdoor enorm geboeid en gegrepen. Hij studeerde hard om de muziek eigen te maken. De stap naar de klassieke gitaar was niet groot en snel genomen. Na een aantal jaren les ging hij naar het conservatorium.

De rode draad is steeds de fascinatie voor muziek. Het is ook niet verwonderlijk dat Glenn met deze achtergrond veel overeenkomsten ziet tussen populaire en klassieke muziek. Muziek komt voort uit mensen, uit het volk. Hij is ervan overtuigd dat ‘klassieke muziek’ dichter bij de hedendaagse mens staat dan we denken. Al helemaal de muziek van de gitaar, het instrument dat tot de dag van vandaag een geliefd volksinstrument is.

Zijn programma deze zondagochtend lardeert hij met leuke anekdotes over zowel de muziek als de componisten.

Programma:
Enrique Granados - Danza Española 5
Federico Moreno Torroba - Suite Castellana
Miguel Llobet - Tres Canciones Populares
Miguel Llobet - Scherzo-Vals

Pauze

Francisco Tárrega - Capricho Arabe
Heitor Villa-Lobos - Etude 1
Heitor villa-Lobos - Choro 1
Manuel Maria Ponce - Tres Piezas Mexicanas
Francisco Tárrega - Recuerdos de la Alhambra

Entree voor dit bijzonder concert: € 10,00


copyright 2022    Winterdijk30b