genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Raphaël - een voorstelling vol levenslust - Tg Goed Gezelschap

Beginnend op 30 augustus 15:00
Categorieën: theater

 

‘Raphaël’ is een muzikale theatervoorstelling gespeeld op locatie door de acteurs Maurits van den Berg en Klemens Patijn.

In tuinen, aan tafel, een parkeergarage etc. De voorstelling kent een plug-and-play-setting en is aangepast aan de huidige Corona maatregelen. Omdat zowel publiek als spelers snakken naar een live beleving biedt Toneelgroep Goed Gezelschap theater op een bijzondere locatie en in een persoonlijke setting, binnen de 1,5 meter maatregelen

‘Raphaël’ is een muzikale voorstelling over vriendschap en gemis. Over het verlangen om weer samen te zijn. Een coming of age van twee vrienden die elkaar vinden voor het leven, maar waar een hartaanval tijdens het joggen in het park plotseling een einde aan maakt. De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Wat gebeurt er met je als je je beste vriend verliest? Het stuk geeft een diepere inkijk op wat vriendschap kan zijn. En hoe je die beleeft vele jaren later na de plotselinge dood. De twee acteurs worstelen met het gegeven van vriendschap, herbeleven, herinneren of juist voorruit kijken. In een theatrale reconstructie proberen de spelers herinneringen aan een gebeurtenis en wat een vroegere vriendschap betekende, levend te houden.

Het lijkt een zwaar gegeven, maar ‘Raphaël’ is een luchtige en vlotte muzikale voorstelling vol levenslust. Het stuk kent een vertellende speelstijl waarbij het publiek niet wordt ontkend en die de mogelijkheid geeft te reageren op onverwachte elementen. De voorstelling koestert een diep verlangen naar samen willen zijn.

De regie was in handen van Hans Man in ’t Veld (bekend van o.a het Wertkteater).

Afgelopen november was de voorstelling SENANG van Tg Goed Gezelschap te zien in een uitverkochte zaal van Theater De Leest te Waalwijk.

Maurits van den Berg (1983) studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij won met de familievoorstelling Gasten, gemaakt en gespeeld met Sacha Muller en Sjors Stassen voor Toneelschap Beumer & Drost, de Zilveren Krekel voor ‘beste productie’. Verder speelde hij bij o.a. Oostpool, De Toneelmakerij, NNT, NTjong en Growing up in Public. Daarnaast is hij de compagnon van toneelschrijver Rik van den Bos en vormen zij samen het gezelschap BERG&BOS. Ze maken locatievoorstellingen voor o.a. Oerol, Over het IJ en de Karavaan. In 2013 ging hun eerste zaalproductie ‘Drive-in’ in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties. Die voorstelling is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2014. Komend seizoen gaat hun nieuwe voorstelling Een coming of age voor bejaarden op tournee.

Klemens Patijn (1976) studeerde in 2003 af als acteur en theatermaker aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en in 1999 aan de St. Joost kunst academie te Breda. Hij speelde bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, het NNT, Tryater en Tg Goed Gezelschap. Klemens maakte met dit gezelschap afgelopen jaar de voorstelling SENANG en won daarmee de publieksprijs met een score van 9,8 in Theater Taqa de Vest. Tg Goed gezelschap bracht diverse succesvolle voorstellingen uit op Oerol, Parade en Karavaan. Dit na jaar is Klemens Patijn te zien in de theaters met de voorstelling ‘Oorlogswinter’ naar het boek van Jan Terlouw en een reprise van SENANG. Daarnaast is Klemens te zien in diverse filmproducties en op de televisie in o.a. Flikken Maastricht en Soof.

€ 10 entree.
We verwachten een snelle verkoop van de kaarten, dus reserveer op tijd!
Natuurlijk op ons prachtige terras.


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak