genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Live op Zondag - Merel van de Keer

Beginnend op 14 juni 15:00
Categorieën: muziek

 
Merel van de Keer is een veelzijdige mixed roots gitariste en singer-songwriter uit Raamsdonksveer. Ze is nationaal en internationaal bekend vanwege haar gitaarsolo’s in haar vorige band. Begin 2019 koos zij haar eigen muzikale solo pad. Na 6 maanden intensieve voorbereiding debuteerde zij in november 2019 met haar soloshow die goed werd ontvangen met veel lovende reacties van het publiek.

Haar muziek kenmerkt zich door een typerend en indrukwekkend gitaarspel. Sterke melodieuze zang- en gitaarlijnen worden afgewisseld met agressieve solo’s en een uitdagende fingerpicking-stijl. Met haar expressieve gezichtsuitdrukkingen beweegt en voelt ze mee met elke noot die ze speelt en zingt. Ze gebruikt verschillende akoestische gitaren, waaronder een twaalfsnarige – en een resonator gitaar en bespeelt deze ook met slide. Door het gebruik van horsekick, loopstation en effecten geeft ze haar muziek een bijzondere extra dimensie.

“Wanneer ik nummers schrijf wordt er een spiegel voorgehouden over de gemaakte keuzes in mijn leven en drijven diepgewortelde onbewuste emoties naar het oppervlak. De muziek ‘schrijft’ mij. En dat is confronterend, maar ook bevrijdend.”

Het publiek wordt meegenomen in haar beleving en meegevoerd in een bezielende live show van rasechte blues, onstuimige bluegrass en dromerige americana.

Op dit moment schrijft Merel aan haar debuut EP, waarvan ze al een aantal nummers ten gehore brengt in haar live set. In het najaar van 2020 gaat ze op tour in het Verenigd Koninkrijk, waarmee ze ook haar internationale ambities vorm geeft.

Live op Zondag vindt plaats op ons gezellige, overdekte terras en is gratis toegankelijk.
Maar in verband met de RIVM maatregelen wel even reserveren.


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak