genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Jeroen Kant - DIESEL

Beginnend op 07 februari 20:30
Categorieën: muziek

 

Jeroen Kant met zijn nieuwe EP "DIESEL".

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen en altijd met de boodschap van het liedje voorop. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. De laatste jaren is hij zich weer aan het richten op zijn oude liefde: de elektrische gitaar.

Begin 2020 verscheen de EP "DIESEL". Opgenomen met zijn band bestaande uit bassiste Judith Renkema en drummer Jan Pohl. Samen vormen ze een energiek powertrio met de wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis en met frisse Nederlandstalige teksten van nú. Je hoort The Black Keys, My Baby en Doe Maar. Maar ook ZZ Top, Daniel Lanois, Robert Cray en zelfs een beetje John Mayer. Op plaat steengoeie geproduceerde liedjes en live volop ruimte voor improvisatie. De kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal!

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan. 

Reacties:
Ik rij van Hilversum naar Loenhout. Het is donker. Uit de speakers klinkt Jeroen Kant, nummers van zijn nieuwe EP Diesel. Een krasserig, vuil, verstoord en gestoord geluid. Blues, sores, malen. Ik hou ervan. Deze gast, deze Jeroen, kan wel een heftig stukje gitaar spelen, zeg! Brrr... Neil Young, John Fogerty, dat werk, JJ Cale in zijn ruigere songs, maar dan met nog een tandje erbij. Vijf nummers, niks te weinig, want je kunt ernaar blijven luisteren. Geen wegwerprommel dit, uit de tenen, opgejaagd. Het gruizige zelfbeklag van de diepe blues. Een roestige rat, die rondkruipt in een bak afbraakpuin. Achter hem staan er in elk nummer twee behoorlijk tegen hem aan te schoppen, zodat hij nog hoger springt, nog dieper zakt, kruipt en kronkelt: de verleidelijk stevige, ronde tonen mompelende bassiste Judith Renkema en de stug door meppende drummers van dienst Yori Olijslagers en Jan Pohl... Ik hou op, mensen, ik moet op de weg letten. Jullie snappen het wel. Luister naar deze vijf songs. Het is ja of nee, daartussen bestaat niets in deze wereld van krijg de kolere maar. Het is de stomme lol van ik gooi mijn voering eruit, hoe stinkend ook. Ik zit nu ter hoogte van Breda. Nog één keer alle vijf en ik ben thuis. Maar eigenlijk ben ik al thuis als ik naar deze gloeiende songs luister. 'Grillig tot het eind, verdeeld tot op het bot.' En de gitaarsolo in Altijd Zo Geweest gaat een paar dagen op repeat. Happy!" (Alex Roeka) 

Een heerlijk relevant nieuw Nederlands bandje" (OOR)

"Een plaat waar menig Amerikaanse (blues)band jaloers op kan zijn" (Festivalinfo)

"Zeer overtuigend album waarop wordt aangetoond dat je wel degelijk in het Nederlands de blues kan hebben" (BluesMagazine)

"Jeroen Kant speelt de elektrische gitaar alsof hij die zojuist heeft uitgevonden" (Kippenvel.net)

Zie en luister hier: DIESEL https://www.youtube.com/watch?v=OByYQoZm5tk 
En hier hoor je 'Makkelijk': https://www.facebook.com/jeroenkantliedjes/videos/vb.195688690578862/2777304479015374/?type=2&theater

Gratis toegang. 

Foto gemaakt door Teis Albers


copyright 2020    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak