genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Leo de Vlieger en al zijn Vrienden

Op 20 oktober
Categorieën: muziek

Leo de Vlieger en al zijn Vrienden

Muzikaal opgegroeid in de beste Amerikaanse en Britse tradities, kruipt het bloed bij zanger-gitarist en liedjesschrijver Leo de Vlieger telkens weer waar het niet gaan kan: het Nederlandstalige lied.

“Als je teksten wilt schrijven waarin je iets wilt vertellen, kun je dat het beste in je eigen taal doen”, is zijn overtuiging. In zijn band Stammer Lee blijft hij het Engels trouw. Maar De Vlieger gaat zich meer richten op het zingen in zijn moerstaal. Voor de muzikale begeleiding kan hij putten uit de lange lijst muzikanten waar hij in de loop der jaren mee samen heeft gewerkt. De Vlieger is en blijft een band-man. Het singer-songwriterschap is niets voor hem; hij is een muzikant die wortelt in de met name Amerikaanse rocktraditie. En om de zoveel tijd weet de Nederlandse taal hem weer te betoveren.

Zijn beste ideeën voor liederen krijgt hij naar eigen zeggen onder de douche. En dan voelt hij meestal goed aan of een bepaalde song om Nederlands of Engels vraagt. “Dat is intuïtie. Het heeft ook te maken met bepaalde klanken die goed bij de muziek passen.”

De Vlieger treedt ook veel op als troubadour, met zowel Engels- als Nederlandstalig repertoire. Hij zingt dan bekende klassiekers. “Daardoor heb ik ook een andere kijk gekregen op Nederlandse liedjes. Er zitten echt pareltjes tussen die mij inspireren. En heel veel mensen vinden het gewoon fijn dat ze teksten kunnen verstaan.”

In de loop der jaren heeft De Vlieger zo’n dertig nummers in het Nederlands geschreven.  Op zijn meest recente cd staan nummers als “Naar Buiten” en “Reviaanse rocker”. Liederen die ergens over gaan maar die ook veel ‘tongue in cheeck’ humor bevatten. “Ach, je moet het leven niet al te zwaar proberen op te vatten…”

Vanmiddag ook een bierproeverij i.s.m. Baros bier door Ton Baeten!

Gratis toegang.

 


copyright 2019    Winterdijk30b  |  website: hoofzaak