Amnesty International - film The power of the heart

Datum: 13 december 18:30
Categorieën: films, Amnesty International

Organisatie: Amnesty international groep Heusden/Waalwijk.
10 december is de Dag van de Universele Rechten van de Mens.
In verband hiermee houdt Amnesty International wereldwijd de schrijfactie Write for Right van Amnesty International.
Daarbij draait de groep Heusden/Waalwijk de film The power of the heart. 

De avond start met de mogelijkheid brieven te schrijven naar overheden die de mensenrechten schenden. Amnesty selecteert speciale zaken waar het goed is wereldwijd aandacht voor te vragen. 
Dit jaar wordt er geschreven voor tien vrouwelijke activisten, want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Er wordt onder anderen geschreven voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actie voerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.

Om 19.30 uur is er een korte inleiding op de film The power of the heart door voormalig mensenrechtenadvocaat Fleur Blom. Zij is gelicenseerd Hearthmath coach en trainer en zal kort ingaan op de wetenschappelijk onderbouwde conclusies over het hart en zal live een demonstratie geven over het hartritme en hartcoherentie. Het Heartmath instituut in Amerika doet al vanaf 1990 wetenschappelijk onderzoek naar de rol van het hart. 

Aansluitend wordt de indrukwekkende film gedraaid.
Deze ongeëvenaarde en levensveranderende film uit 2014 over de verbluffende kracht en intelligentie van het hart komt van de regisseur van The Secret: Baptist de Pape.
Met ervaringen van de meest inspirerende en invloedrijke persoonlijkheden van onze tijd, onder wie Paulo Coelho, Maya Angelou, Deepak Chopra, Isabel Allende en Eckhart Tolle, levert deze film - en het gelijknamige boek - het overtuigende bewijs dat het hart veel meer is dan een fysiek orgaan... en dat het je kijk op geld, gezondheid, relaties en succes kan veranderen.
Deze film is een ervaring die je de schat die in jezelf verborgen ligt laat ontdekken... en herontdekken.

Als je niet naar de film wilt/kunt, mag je ook komen om alleen te schrijven. 
Ook zijn er kaarsen en kaarten te koop.

Aanvang schrijven: 18.30 uur.
Inleiding op de film: 19.30 uur.
Aanvang film: 20.00 uur.
De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
Het is niet noodzakelijk maar wel fijn als je via de Bestellen-knop hierboven aangeeft dat je komt.copyright 20198 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak