Senia Muziekluistergroep Waalwijk

Datum: 20 oktober 16:00
Categorieën: lezingen, klassiek

Houd je van klassieke muziek en wil je er meer over leren. Dan kun je aansluiten bij deze groep van Stichting Senia onder leiding van Wim Saatrübe.

Senia heeft muziek-luistergroepen waarin u samen met andere geinteresseerden intensief muziek beluistert. De luistergroepen functioneren zonder docent, dankzij de uitgebreide, door deskundigen opgestelde, muziek-luisterwijzers van Senia.

Muziek-luistergroepen komen in het algemeen eens in de 6 à 7 weken bij elkaar. Zij bepreken ongeveer 7 muziekstukken per jaar. Er wordt begonnen met eenvoudige muziek, met het doel om  langzaamaan ook aandacht te gaan besteden aan moeilijker composities. 

Bij elk muziekstuk ontvangen de deelnemers een uitgebreide luisterwijzer. Daarin wordt het stuk geanalyseerd.
Door daarnaast veel en goed te luisteren krijgt u inzicht in:
- de opbouw van het stuk, in
- wat de componist ermee wilde uitdrukken en
- de middelen die hij/zij daarvoor gebruikte.

In de muziek-luisterwijzer staan kort muziekfragmenten genoemd die te beluisteren zijn op YouTube. De fragmenten zijn te vinden via de website van Senia.
Na een individuele voorbereiding komt de groep bij elkaar en bespreekt de discussievragen. Een groepsbespreking aan de hand van de luisterwijzer neemt in het algemeen ongeveer twee uur in beslag. 

Er is nog veel meer over de Senia luistergroepen te vertellen. Interesse? Neem contact op met Wim Saatrübe: saatr005@planet.nl

 


copyright 20198 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak