Katrien Verheijden zingt Janis Ian

Datum: 24 februari 15:00
Categorieën: muziek

De Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian kreeg in de jaren zeventig en tachtig grote bekendheid met haar platen. ‘At Seventeen’ en ‘Fly too High’ zijn wereldberoemde nummers die recent nog opdoken in de Top 2000.
Zangeres Katrien Verheijden werd gegrepen door de poëtische teksten en de muziek van Ian waarmee ze als geen ander gevoelens weet te beschrijven. Haar programma ECHO’S IN MIJN HOOFD omvat een bijzondere selectie uit het omvangrijke repertoire van Janis Ian, grotendeels in het Nederlands vertaald. De vertalingen werden speciaal voor dit project gemaakt door Kiki Schippers, Judith Schut en Katrien zelf. Enige uitzondering is de prachtige vertaling ‘Zeventien’ van Lennaert Nijgh. Met haar warme, heldere stemgeluid geeft Katrien een eigen en persoonlijke invulling aan het repertoire. Sprankelend, puur en overtuigend. Zo zingt en vertelt ze met elk lied een verhaal. Het gelijknamige album Echo’s in mijn hoofd bevat bovendien ook twee Engelstalige duetten met Janis Ian zélf en de uitgave van een nooit eerder door Ian uitgebrachte song getiteld ‘Summer in New York’. Als duetten werd gekozen voor het prachtige Through the years van het album Breaking Silence (1993) en het nummer I’m still standing van Ian’s laatste album  Strictly Solo (2014). 

Janis Ian: “...To have my journey continue with Dutch artist Katrien Verheijden recording an entire album of my work, including songs I've never released before - and planning our two duets as well - is an honor and a privilege....”

Reacties van het publiek zijn erg enthousiast; Katrien weet haar publiek te raken en ook de prachtige samenzang met haar muzikanten oogst complimenten.

”Je prachtige concert raakte me diep. Met je stem en je muziek raak je een diepe snaar in me, je roept een hele speciale sfeer op.”

“Heerlijk om naar jullie te luisteren. Diepere gedachten en gevoelens zo mooi muzikaal weergegeven.”

Katrien Verheijden - zang en piano; Jeroen Koning - gitaar en backing vocals; Fons Toonen - contrabas en backing vocals

Entree € 10

Luister maar eens hier  

www.katrienzingtjanis.nl


copyright 20198 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak