genomineerd:
2016, 2017, 2018 en 2019

 

Voor het Voetlicht 2018

Aanvang: 27 oktober 21:00
Categorieën: Voor het Voetlicht

Kaarten
Kaarten voor Voor het Voetlicht zijn ook dit keer weer als passe partout verkrijgbaar. Voor € 12,50 heb je toegang tot àlle voorstellingen van het gehele festival. 
Let op: Je kunt voor verschillende aanvangstijden in het Huis van Waalwijk reserveren. Per aanvangstijd in het Huis is er een maximum van 30 kaarten beschikbaar. Zorg dus ook dat je op tijd aanwezig bent
Zijn die kaarten niet meer te verkrijgen of kies je er niet voor die voorstellingen bij te wonen, dan kun je vanaf 20.00 uur terecht in Winterdijk30b, waar Anton van der Mee voor de vrolijke aftrap zorgt. De overige voorstellingen beginnen vanaf 20.30 uur.
Winterdijk30b is de gehele avond open. Met je thuis geprinte kaart ga je eerst naar Winterdijk30b. Hier haal je een button op, waarmee je alle locaties gratis binnen komt. 

Bestellen
Als je je aantal kaarten hebt aangegeven klik je daarnaast op 'Voor het Voetlicht' . Er komt een keuzemenu tevoorschijn waarbij je aan kunt geven hoe laat je wilt starten.

Voor het vijfde jaar organiseren wij het kleinkunstfestival Voor het Voetlicht in ons eigen pand, op de Winterdijk, in de Hooisteeghuisjes, in het Huis van Waalwijk en in het gebied tussen deze panden. 
We organiseren dit in samenwerking met Kunstencentrum Waalwijk en Theater De Leest.

Op zaterdagavond 27 oktober vindt in Waalwijk de 5e editie plaats van festival Voor het Voetlicht. Op die avond zijn er in het gebied Winterdijk-Hooisteeg-Raadhuisplein velerlei kleinschalige voorstellingen te zien en te beluisteren rond het thema ‘Wet Blue’. Hiervoor ben je welkom in de verschillende ateliers aan de Hooisteeg, in Winterdijk30b, het Huis van Waalwijk en op het gebied daartussen. 

In het Huis van Waalwijk is een door Kunstencentrum Waalwijk speciaal voor deze gelegenheid gemaakte voorstelling te zien, waarbij de bezoekers door alle kamers van het Huis trekken en overal wat anders beleven. De ontvangst hiervoor is bij het oude politiebureau van Waalwijk, waar nu de Heemkundekring is gehuisvest. De regie van deze voorstelling is in handen van Lies de Kort, als theaterdocent verbonden aan Kunstencentrum Waalwijk. Theater De Leest biedt technische ondersteuning op locatie.

Vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur start er elk kwartier een voorstelling in het Huis van Waalwijk. Elke voorstelling biedt plaats aan 30 bezoekers. Het aanvangstijdstip bepaal je zelf bij het kopen van je kaarten. Daarbij geldt uiteraard ‘zo lang de voorraad strekt’.

Om 20.30 uur starten de overige huiskamervoorstellingen van Voor het Voetlicht: muziek, theater, voordrachten. De laatste van deze voorstellingen beginnen om 22.30 uur. Je maakt zelf je keuze wat je wilt bezoeken.
In de route is ook beeldende kunst te zien.  

Optredens
Vanaf 20.30 uur, ieder half uur, laatste voorstellingen beginnen om 22.30 uur:
Winterdijk30b / Studio RAARmusic    - Iris Penning (muziek)
Winterdijk30b / eerste verdieping     - Penthouse boys (muziek-theater)
Hooisteeg 4, Nicolette Peeters          -  Theater CO 
Hooisteeg 6, Ron Beumer                 - Henk Boogaart (muziek)
Hooisteeg 8, Kay Art                        - Bruun (muziek)
Hooisteeg 10, Helma Kuijsten           - Koek & Trommel (muziek)
Bodehuisje aan de Winterdijk           - De Bleie Dames (theater)
Brandweerkazerne aan de Winterdijk - The Yankees (muziek)

Doorlopend van 19.00-23.00 uur:
Winterdijk                                       - Gedichten van de Waalwijkse stadsdichters op de Winterdijk
Winterdijk30b, voor het pand            - Maria Klerx, kunstproject

Winterdijk30b, 20.00-22.00 uur        - Dan Bongo Presents (muziek, trio: Anton van der Mee, Jan van Hoof en Vincent Koning)
Eetcafé Kandinsky, 21.30-22.15 uur  - Little Louis (muziek)

After Party, 23.00 uur
Winterdijk30b                                 - Little Louis en de band Tuff Enuff
 


copyright 2021    Winterdijk30b