Water & Vuur in Iran - voordracht door Astrid Steijger

Datum: 12 oktober 22:30
Categorieën: lezingen

Water & Vuur in Iran

Naar aanleiding van haar reis in dit voorjaar terug naar Iran èn de bijzondere expositie 'Iran, Bakermat van de beschaving' die momenteel te zien is in het Drenths Museum vertelt Astrid Steijger een persoonlijk verhaal over Leven en reizen in Iran. 

Toen Astrid in 1979 voor het eerst Iran binnen kwam was er in het land een historische omwenteling gaande: de Islamitische Revolutie van Iran.  Zij wist met haar 23 jaren niet dat er ook voor haarzelf een totaal nieuw tijdperk met ongekende ervaringen zou aanbreken.

Deze avond wordt een gevarieerde avond over Astrids eigen leven en reizen in Iran, over de Iraanse cultuur en historie. 
Aan bod komen haar persoonlijke ervaringen ten tijde de Islamitische Revolutie. Hoe was het leven daar?
Met haar culturele en historische kennis van het land dat de Bakermat van de beschaving genoemd wordt, is Astrids vertelling er een over de Liefde en het hart, de Perzische Poëzie, mystiek, de duizenden geuren en kleuren, de betovering en de werkelijkheid van een rijk land. Hoe is het leven van een vrouw in Iran?

Een inzicht in de rijke historie, verfijnde kunst, muziek, architectuur, oude rituelen. Waarom wordt Iran de Bakermat van de beschaving genoemd?

Dit voorjaar was zij weer in Iran voor een bijzondere reis. Maar wat is er allemaal veranderd sinds de laatste keer dat ze er was in 1995? Hoe is het leven nu? Wat was er anders voor haarzelf?

De titel Water & Vuur verwijst naar Iran als land van tegenstellingen, terwijl de tegenstelling van water en vuur juist in de oude Perzische tradities verenigd  en getransformeerd worden.

Alles met elkaar verweven wordt het een Perzisch tapijt met een onmiskenbaar Hollands vleugje. Wie vliegt er mee?

Entree € 5
Er zijn deze avond ook heerlijke, voor deze avond speciaal bereide Iraanse hapjes verkrijgbaar (niet in de prijs inbegrepen) 


copyright 20198 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak