Blue Dew - My Turn of Phrase (een prachtige Ierse middag!)

Datum: 24 maart 15:00
Categorieën: muziek, Iers

De folkband Blue Dew combineert muziek en verhalen in theatervoorstellingen. Een optreden van Blue Dew is een reis naar het oude Ierland, toen de Ieren een zwaar, maar som ook juist sprookjesachtig bestaan leefden. Een tijd waarin stevig moest worden gedronken om zorgeloos te kunnen feesten. Ballades werden gezongen om uiting te geven aan ondraaglijk verdriet. Sprookjesfiguren en geestverschijningen speelden in het dagelijks leven net zo’n grote rol als de harde werkelijkheid…

My Turn of Phrase is het nieuwe programma van Blue Dew, een intiem muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere muzikanten van Blue Dew: Wendy van Zomeren (viool, Ierse fluit en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang) en John Beumer (bluesharp, akoestische bas en zang).

Het mooiste repertoire van Pim Leutholff
Pim Leutholff speelt al ruim dertig jaar gitaar en is al bijna net zo lang muzikant bij de theaterfolkband Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld met typische ‘Pim liedjes’. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt. Tientallen liedjes die Pim zich eigen heeft gemaakt, doorleefd en in de loop der jaren een eigen stijl heeft meegegeven. Hieruit heeft Pim voor de voorstelling My Turn of Phrase de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shootin Star, Nothing but the same old story, e.v.a.. De liedjes worden door Pim aaneengevlochten door zijn eigen verhaal bij dit repertoire.

Uit de recensie van Holly Moors:
“De band is beter dan ooit en Leutholff koos niet alleen geweldige liedjes, hij zong ze ook nog eens bloedstollend goed.” 

Wij van Winterdijk30b zijn supertrots dat Pim en de band Blue Dew weer willen komen spelen in ons theatertje!

Entree € 10
Reserveer op tijd je kaarten!


copyright 20198 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak