Songs from Dan Tuffy - met Jeroen Kant, Mathijs Leeuwis en Judith Renkema

Datum: 11 november 16:00
Categorieën: muziek

SONGS FROM DAN|

De stuwende kracht achter SONGS FROM DAN is de Australische ex-pat Dan Tuffy, inmiddels alweer 20 jaar wonend in Nederland. Tuffy is songwriter en verhalenverteller extraordinair die met zijn muziek vooral de onbetreden paden opzoekt. Hij was oprichter van de veelgeroemde band Big Low (2001-2012), een van de smaakmakers in wereldband Parne Gadje en bestiert ook een eigen platenlabel: Smoked Recordings.  

Zijn solodebuut SONGS FROM DAN krijgt inmiddels wereldwijd veel aandacht (en lof) in allerlei media en in de geijkte radiosprogrammas. AmericanaUK roemde het als een van de topalbums voor 2017 en muziekblad Oor noemde het album een meesterwerk.

Naast 'The Biggest Bastard' himself maken gitarist Jeroen Kant, Mathijs Leeuwis op pedal-steel en Judith Renkema op bas deel uit van Tuffy’s band.

Met invloeden vanaf het Dustbowl-tijdperk tot nu staan deze muzikanten garant voor een intrigerend mengsel van mooie verhalen, belijdende songteksten en pakkende muzikale klankpaletten die door iedereen ontdekt zouden mogen worden.    

Quotes from the press:

“een meesterwerk” OOR

“wat een fraai doorleefd album is SONGS FROM DAN geworden….erg mooi/vol gelaagdheid en subtiliteit” LIVEWEEKLY.NL

“met kwetsbaar mooie, fragiele zang komt Tuffy in de buurt van het betere troubadourswerk” WRITTEN IN MUSIC (4,5  Sterren!)

Wij kijken er naar uit dit prachtige viertal te ontvangen!

Links

http://www.songsfromdan.com

https://youtu.be/X4Oflwis6pk

https://youtu.be/_9RR7vWgrvA

Entree € 5

 


copyright 20198 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak