Skip to main content

Zomerweken - Yoga

Zomerweken is een samenwerking tussen het Huis van Waalwijk, 't NUT en Go Waalwijk en biedt een programma voor iedereen die niet op vakantie is.

Yoga heeft tot doel je zowel geestelijk als lichamelijk in optimale conditie te brengen. Yoga bestaat uit een geïntegreerd geheel van oefeningen. De nadruk daarbij ligt op een bewust gebruik van lichaam en ademhaling. De oefeningen zijn erop gericht blokkades - zowel fysieke als geestelijke - te wekken en vervolgens los te laten. Zo kan de levensenergie vrij gaan stromen, en hervind je je natuurlijke evenwicht. Levensvreugde, vertrouwen en veerkracht keren terug.

Voor ouderen is yoga met name geschikt omdat yoga uitgaat van de mogelijkheden die het lichaam geeft. Veel oefeningen zijn in het geheel niet leeftijdsgebonden. Het is een eenvoudige weg naar een gezond evenwicht tussen inspannen en ontspannen. Iedereen kan dus meedoen.

De yogalessen voor de Zomerweken worden gegeven op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00/15, in de Raadzaal of buiten, op 24 juli, 7 en 14 augustus. De docenten zijn Jan Kamp en Wim van de Laar.

Wim van de Laar (1961) geeft al ruim dertig jaar yogales, in Waalwijk en omgeving. Hij schreef twee boeken, De Upanishads (2015) en Bronnen van Yoga (2024). www.yogawimvandelaar.nl.

Jan Kamp (1965) geeft bijna 10 jaar yogales in Sprang-Capelle, Raamsdonk, Hank en Tilburg. www.janyoga.nl

Let op: vanwege de beperkte ruimte in de Raadzaal kunnen er maximaal 12 deelnemers meedoen.

Deze activiteit is ook te boeken op 24 juli en 7 augustus

Kosten: € 3,00 incl. een kopje thee of koffie

Evenement-informatie

Aanvang woensdag 14 augustus 2024 10:00
Einde woensdag 14 augustus 2024 11:15
Prijs per persoon €3,00