Skip to main content

Zomerweken - Tai chi & Qigong, door Mirjam Meeuwissen

Zomerweken is een samenwerking tussen het Huis van Waalwijk, 't NUT en Go Waalwijk en biedt een programma voor iedereen die niet op vakantie is.

Mirjam Meeuwissen verzorgt een les Tai chi en Qigong voor iedereen. Tai chi en Qigong zijn twee, uit China afkomstige, bewegingsvormen. Er worden langzame en aandachtige bewegingen gemaakt, die de Chi (levensenergie) in beweging brengen en de beoefenaar plezier, ontspanning en vitaliteit brengen.

Tai chi / Qigong is een zeer effectieve manier van bewegen om je gezondheid te verbeteren. Het bestaat uit eenvoudige, rustige, vloeiende bewegingen die met volledige aandacht op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Ze versterken het lichaam, maken je emotioneel stabieler en verbeteren de geestelijke prestaties. Met goede resultaten bij chronische klachten.
Regelmatig oefenen helpt ook om klachten te voorkomen.
De oefeningen zijn individueel aan te passen en kunnen tot op hoge leeftijd beoefend worden.
Ontspanning, concentratie en innerlijke rust staan centraal. Qigong verbetert de lichaamshouding, versoepelt spieren en gewrichten, versterkt het zenuwstelsel, de circulatie en de spijsvertering en geeft rust in het hoofd.

Mirjam Meeuwissen (1970) is natuurgeneeskundig therapeute en gediplomeerd docente in de Chinese bewegingsleer Taijiquan en Qigong en geeft al 15 jaar les in Dongen, Dussen, Waalwijk en Tilburg.

Deze les wordt buiten gegeven in het Stadspark aan de Hooisteeg, achter het Huis van Waalwijk of bij slecht weer binnen in de Raadzaal van het Huis van Waalwijk.

Deelnemers verzamelen zich bij het Huis van Waalwijk.

Deze activiteit is ook te boeken op 3 juli.

Deelname: € 3,00 incl. een kopje koffie of thee.
Reserveer hieronder.

Evenement-informatie

Aanvang woensdag 31 juli 2024 10:00
Einde woensdag 31 juli 2024 12:00
Prijs per persoon €3,00