Skip to main content

In de voetsporen van de Katharen

'Daar waar het licht ooit verschenen is, zal het altijd wederkeren: “Over zevenhonderd jaar zal de laurier weer bloeien”.

De Katharen vormden een spirituele stroming die met hun onzichtbare “Kerk van liefde” in de 11e tot en met de 13e eeuw leefden in Zuid Frankrijk. Zij stonden bekend als de Goede Mensen en lieten zich inspireren door het esoterisch christendom.

Het Goddelijke was voor de Katharen de eeuwige Oerbron, de Lichtbron, het Kernwezen in alles. Zij leefden voor dat het voor de mens mogelijk is hiermee in contact te komen. Zij gingen de weg naar binnen in zichzelf. Om uiteindelijk na een intensieve inwijdingsweg een “lichtmens” te worden.

De Katharen leefden een zelfbevrijdingsweg voor. En hierbij was de kracht van het heilige vrouwelijke voor hun van groot belang. Hun kerk was geen gebouw, maar een gemeenschap van zielen die elkaar (her)kenden vanuit het hart.

In deze moderne tijd voelen veel mensen zich verbonden met de Katharen. Hun oude spirituele erfgoed raakt nog steeds vele harten. En dat is niet voor niets…

Tijdens deze lezing zal Judith van der Valk stilstaan bij het bijzondere erfgoed van de Katharen, hun diepgaande universele wijsheid en de zelfbevrijdingsweg die zij gingen tot lichtmens:
- Hoe kunnen zij een inspiratie zijn voor ons in deze tijd van grote veranderingen en maatschappelijke onrust?
- En wat kunnen zij voor ons betekenen in het dragen van ons eigen licht op deze wereld? Verder wordt mooie muziek gedraaid en is er ruimte om ervaringen te delen met elkaar.

Je bent van harte welkom.

Evenement-informatie

Aanvang woensdag 03 april 2024 19:30
Einde woensdag 03 april 2024 22:00
Prijs per persoon €10,00

Wij accepteren geen reserveringen meer