Skip to main content

Halve Zolen Festival 2024

Bijzondere ontmoetingen tijdens Halve Zolen Festival

Het vijfde Halve Zolen Festival, dat zondag 30 juni plaatsvindt in het centrum van Waalwijk, draait om bijzondere ontmoetingen. Wie de rode CatWolk volgt vanuit de Stationsstraat over het Raadhuisplein, dwars door het Schoenenkwartier komt onderweg èn in de Stadstuin achter het Huis van Waalwijk de meest bijzondere en kleurrijke mensen tegen.

In de Stationsstraat verwelkomen scholieren de bezoekers met een gevarieerde mix van allerlei muziekstijlen. De drie zeer welbespraakte ‘dames’ Bur, Ber & Rie begeleiden je graag langs de CatWolk. Ze kunnen je het hemd van het lijf vragen, ongevraagd advies geven maar elkaar ook plotseling in de haren vliegen.

Bon Topa Party
Op het Raadhuisplein is in samenwerking met Gemeente Waalwijk een podium geplaatst voor de Bon Topa Party: wereldmuziek& dans, in het kader van herdenking en afschaffing van het slavernijverleden.
Het podium wordt om 11.30 uur geopend door het bonte gezelschap van de Notoire Fanfare: muziek, beleving en humor zijn een goede start van het festival. Daarna trommelt Slagwerkgroep Drunen letterlijk iedereen naar dit plein voor een optreden van Molukse Dansgroep Basudara. The Inspirational Community Gospel Choir betreedt rond 13.30 uur het podium. Daarna is er een optreden van dansgroepen van het Kunstencentrum, dat weer wordt gevolgd door de Antilliaanse dansgroep Vania Caraibe, die een Tambú-workshop verzorgd. Meedoen mag!

Kindervoorstelling
Maar liefst viermaal kun je de prachtige kindervoorstelling Fladder bezoeken. Een vrolijke, interactieve kindervoorstelling over twee vriendinnen op zoek naar een speciale vlinder. Ze zijn allebei een beetje anders maar houden van buiten zijn, in de natuur. Roos is op zoek naar een wel héél bijzondere vlinder. En Fladder… is Fladder.

Peptalk
Wie verder loopt langs de rode loper zal van de ene verbazing in de andere vallen. Bijzondere ontmoetingen kom je overal tegen. Zoals in het Schoenenkwartier (gratis toegang!) waar Peer de Graaf je uitnodigt zelf de Stoute Schoenen aan te trekken en de catwalk te betreden, met de conducteurs bij de spoorwegovergang of wellicht met de Turkse schoenpoetser.
Laat je verrassen door circusacts en ontvang onderweg een heerlijke peptalk!
Het festivalterrein is aangekleed met schilderijen van kunstenaar Martin Peulen. De amateurs van Broma laten zich ook niet onbetuigd en schilderen live op het terrein.

Sla het Huis van Waalwijk niet over, waar inspirerende exposites en theateroptredens zijn.
Bezoek ook de Heemkundekring met een speciale expositie en ook de ateliers in de Hooisteeg.

Op het festivalterrein achter het Huis van Waalwijk staan drie grote podia met professionele bands uit de Langstraat en Brabant. Ga beslist luisteren en genieten bij Straf, Gramahara, The Chain Gang, Arrival, Warisan Maluku, Tuff Enuff, Maev en Flip Floyd. Passie

Aanvang
Het Halve Zolen festival begint om 11.00 uur met een optreden van Passie van de Langstraat, speciaal voor dit festival. Het festival duurt tot 17.00 uur.

Het hele programma zie je op www.halvezolenfestival.

Afsluiting, Grootste Tafel van Waalwijk
Er wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Dat is het enige waar je kaarten voor nodig hebt. De laatste kaarten zijn nog te koop bij de informatiebalie op het festivalterrein.

Evenement-informatie

Aanvang zondag 30 juni 2024 11:00
Prijs per persoon Gratis