Skip to main content

Filmavond GroenLinksaf - ‘De wegwerpmaatschappij’

De wegwerpmaatschappij dat zijn wij. Of toch niet? We consumeren erop los en dat heeft een keerzijde. Want alles wat we kopen, moet gemaakt worden. En liefst gooien we het ook weer weg, zodat we blijven consumeren. Grondstoffen raken hierdoor steeds verder uitgeput en de afvalbergen worden alsmaar hoger.
Maar het kan anders. Ontwerpers kunnen voor duurzame en herbruikbare materialen kiezen. En producten maken die gerepareerd kunnen worden. Consumenten kunnen minder kopen of kiezen voor gebruikte producten in plaats van nieuwe.

De VPRO Tegenlicht documentaire ‘De wegwerpmaatschappij’ vertelt verhalen van ontwerpers die producten voor het leven maken, winkels die repareren in plaats van verkopen en consumenten die hun spullen onvoorwaardelijk koesteren. En NOS-coryfee Gerri Eickhof en KRO-NCRV presentatrice Marieke Eyskoot laten zien hoe simpel het kan zijn om duurzamer te leven.

Welke keuzes maak jij? Wat schaf je aan, wat maak je zelf en hoeveel spullen heb je nou echt nodig?
Deze filmavond gaan we hierover in gesprek. We kijken naar de duurzame mogelijkheden in onze gemeente. En we delen tips en ideeën met elkaar. Kijk en praat met ons mee. Alle inwoners van gemeente Waalwijk zijn welkom op deze gratis filmavond in Winterdijk30b, dus breng ook je vrienden of buren mee. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenement-informatie

Aanvang vrijdag 31 mei 2024 19:30
Prijs per persoon Gratis