Mystiek met muziek - door Judith van der Valk

Datum: 28 januari 19:30
Categorieën: lezingen

Een persoonlijk verhaal over mystiek en psychosynthese, omlijst met muziek van Lenny Kuhr.

Eenheid en dualiteit.., we hebben het allemaal in ons. In deze muzikale lezing vertelt Judith van der Valk hoe mystiek en de transpersoonlijke psychologie psychosynthese ons kunnen helpen om binnen alle tegenstellingen in en om ons heen, steeds meer de eenheid in onszelf te vinden. En hoe contact te maken met de universele eenheid waarvan we allemaal deel uitmaken. Belangrijk, is haar ervaring, met de veranderingen en uitersten die we dagelijks binnen en buiten onszelf tegenkomen. Het kan anders. We hebben meer regie dan we soms denken en ervaren. Samen met gitarist Rinie Huigen zal Judith deze avond tevens enkele nummers van Lenny Kuhr spelen. Zij geeft het eenheidsbewustzijn prachtig vorm in haar muziek via tekst en klank. 

De psychologie psychosynthese is ontwikkeld door de breed georiënteerde arts en psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Assagioli bracht mystiek in de psychologie. Hij zegt dat er sprake is van een altijd aanwezige lichtbron in onszelf. Deze bron bindt universele energie aan ons aardse leven. Lichtenergie die we kunnen be-leven in het leven van alledag. We zijn meer dan onze problemen en onze tekorten. We hebben vele kwaliteiten zoals liefde, kracht en stilte in ons. We zijn bezield.

In deze lezing worden verschillende uitgangspunten van psychosynthese toegelicht door Judith van der Valk. Ook maakt zij verbinding met mystiek. Dit alles middels eigen persoonlijke ervaringen. De teksten en muziek van Lenny Kuhr geven hierbij een extra verdieping. Er is ruimte voor delen met elkaar.

Judith van der Valk maakte kennis met pychosynthese op haar 19e jaar en is sindsdien deze weg van zelfbewustwording blijven volgen, nu inmiddels 23 jaar verder. Naast persoonlijke begeleiding, workshops en trainingen heeft ze de vijfjarige opleiding Psychosynthese afgerond aan het Centrum Psychosynthese Holland als counselor en gids (2006).

De lezing wordt muzikaal omlijst door enkele nummers van Lenny Kuhr, gespeeld door gitarist Rinie Huigen en gezongen door Judith. Beiden zitten in de pop/folk band Idris.
(Idris treedt op in Winterdijk30b op zondagmiddag 19 mei)

“Lieve onbekende mens, als jij je van je ik bevrijdt dan word je op een mooi moment gekust door de eeuwigheid” (Lenny Kuhr)

Gratis toegang. Wel even aanmelden via de Bestellen-knop hierboven.


copyright 2018 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak