Marij van den Boom en Kornelis Lievense

Datum: 14 oktober 17:00
Categorieën: muziek

Nog meer wrijving…

Vorig jaar speelden Marij & Kornelis in Atelier Winterdijk30b al een klein voorproefje van hun voorstelling ‘Wrijving’ die ze op dat moment nog volop aan het ontwikkelen waren. In november 2017 heeft de première van de avondvullende voorstelling plaatsgevonden in een uitverkocht Theater de Lievekamp in Oss.
14 oktober nóg meer ‘Wrijving’ met nieuwe liedjes en nieuwe verhalen. Een muzikaal cabaretprogramma vol humor, ontroering maar vooral een feest van herkenning.

De input van een man en van een vrouw, leidt dat tot inspirerende inzichten, mooie momenten of toch vooral tot nog meer wrijving….?
Het thema is onuitputtelijk, komen mannen van Mars en vrouwen van Venus? Waar komen de kinderen dan vandaan? Een voorstelling over schaamte, spijt, seks, en veel verwarring.

De voorstelling van zangeres Marij van den Boom en gitarist Kornelis Lievense bestaat uit Nederlandstalige liedjes van puur en integer tot hilarisch. Alle liedjes zijn geschreven door of voor Marij & Kornelis.

Marij & Kornelis hebben allebei in een ander deel van het land gelijktijdig het Conservatorium gedaan, waarna ze elkaar op een podium ontmoetten. Daar onstond een goede samenwerking. Die was niet zonder Wrijving, maar dat leidt dan weer tot genoeg inspiratie voor nieuwe liedjes. Naast samen muziek maken, zijn ze gaan schrijven en theater gaan maken. Wrijving is de vijfde voorstelling waarin ze samenwerken. Maar deze keer staan ze voor het eerst als duo op het podium.

Entree € 10

Uit de dagbladen:
De Gelderlander:“Van den Boom intrigeert door pakkende luisterliedjes en recht voor zijn raap teksten die rechtstreeks uit haar vrouwenhart komen. Ze toont hierbij haar zangkunsten en acteertalent, waarbij een prachtig sprekende lichaamstaal opvalt”.

Brabants Dagblad:“Van den Boom verstaat de kunst om wat haar zelf bezighoudt, over te brengen in mimiek en gebaar, maar vooral door haar stem. Schijnbaar moeiteloos maakt zij ingewikkelde melodische wendingen, schakelt ze van hoog naar laag en van volumineus naar minimaal, van easy listening naar totaal expressief."

www.marij-kornelis.nl
https://www.youtube.com/watch?v=wKEq3HV1TJ4           


copyright 2018 Winterdijk30b  |  website: hoofzaak